Курс Кухар 1+2+3 рівні ( 3, 4, 5 розряд)
Описание

132 ак години (33 занять по 4 ак години, 1 ак год = 45 хв). Тривалість: від 2,5 до 3 місяців, 3-5 разів на тиждень.
Час навчання у групі (на вибір):
- денні групи з 9:30 до 12:30; з 12:30 до 15:30, з 15:30 до 18:30.
- вечірні групи: з 18:30 до 21:30, з 18:45 до 21:45.
- основні заняття йдуть по пон ср і пт, додаткові по вт і четв (іноді);
- можна поєднувати денний та вечірній час, вибрати індивідуальний графік.
Вартість навчання (очно) для фіз осіб:
- 15 840 грн (при оплаті частинами)
- 14 256 грн (при оплаті за весь курс (передоплата) – знижка 10% – (економія 1584 грн).
Після закінчення курсу Ви будете вміти:
- готувати страви української кухні,
- готувати страви англійської та ірландської кухні,
- готувати страви грецької кухні,
- готувати страви іспанської кухні,
- готувати страви німецької та австрійської кухні,
- готувати страви угорської та румунської кухні,
- готувати страви високої французької кухні,
- готувати страви італійської кухні,
- готувати страви китайської кухні,
- готувати страви японської кухні,
- готувати страви тайської кухні,
- готувати страви корейської кухні,
- готувати страви грузинської, азербайджанської, вірменської кухні,
- випікати хліб та хлібо-булочні вироби,
- красиво подавати і прикрашати страви.
Заняття проводять висококваліфіковані шеф-кухарі. Заняття складаються з 20% теорії та 80% практики. Після закінчення навчання можна пройти практику у ресторанах Києва. Продукти до вартості навчання не входять. Вартість продуктів для 1 практичного заняття – 50 – 70 грн. Готові страви можна забрати із собою. Японською кухнею навчальний центр надає рис, норі, оцет, соєвий соус. Начинки (риба, огірки, креветки та інше - приносять слухачі). Готові страви учні забирають додому.
Після закінчення навчання видається диплом и вакансії.
До програми входять такі дисципліни:
- Основи кулінарії, технологія приготування страв (теорія, практика)
- HACCP/ХАССП
- Українська кухня (теорія, практика, дегустація)
- Основи кондитерського мистецтва (теорія)
- Кава та обладнання, приготування еспресо
- Європейська кухня: Англія, Ірландія, Греція, Іспанія, Австрія, Швейцарія, Німеччина, Угорщина, Румунія (теорія, практика, дегустація)
- Висока французька кухня (теорія, практика, дегустація)
- Італійська кухня (теорія, практика, дегустація)
- Паназіатська кухня: Китай, Таїланд, В'єтнам, Корея (теорія, практика, дегустація)
- Кавказська кухня: Грузія, Азербайджан, Вірменія (теорія, практика, дегустація)
- Японська кухня: суші, сашимі, роли, місо (теорія, практика, дегустація)
- Хліб та хлібо-білочні вироби (практика)
- Фуршетні страви (практика)
- Технологія працевлаштування
Дни недели занятий | на выбор |
---|---|
Время занятий | на выбор |
Занятий в неделю | |
Длительность занятия | 4 ак. години |
Часы занятий | |
Группы | до 10 чел. |
Возраст аудитории | Взрослые, Студенты |
Вид подготовки | Базовый курс |
Город | Соломенский |
Преподаватель | специалист-практик |
Учебные материалы | навчальні матеріали та рецепти |
Пробное занятие | |
Документ об окончании | Диплом |
Опции | Групповые занятия, Индивидуальное обучение |
Трудоустройство | Нет |
Условия трудоустройства |
Запись на курс
Программа обучения
HACCP/ХАССП Основні принципи системи HACCP, законодавство в системі безпеки продукції
Розробка та впровадження системи HACCP
Основи кулінарії:
Охорона праці:
Способи кулінарної обробки харчових продуктів:
Концепція сировини, напівфабрикату (п/ф), технологічного процесу. Оцінювання якості продовольчих товарів.
Характеристика риби та рибопродуктів на курсах кулінарії.
Характеристика м'яса та м'ясопродуктів. Схема обробки м'яса Обвалення. Нарізка, рубка.
Термічна та теплова обробка харчових продуктів:
Холодні страви та закуски:
Перші страви на курсах кулінарії:
Другі страви на курсах кулінарії.
Страви з риби.
Страва з м'яса.
Страви з яєць та сиру.
Гарніри на кулінарних курсах
Соуси на курсах кулінарії
Солодкі страви та десерти, напої на кулінарних курсах
|
Українська кухня: |
![]() |
Про українську кухню. Технологія приготування страв Основні рецепти страв української кухні. Обробка птиці, риби та ін.
Перші страви на кулінарних курсах:
Другі страви на кулінарних курсах:
Страви з тіста:
Гуцульська та закарпатська кухня:
|
Основи кондитерського мистецтва, пекарська справа: |
![]() |
Хліб та хлібо-булочні вироби Хліб, пироги Сировина для хлібопечення
Рецептури та оздоблення хліба
Приготування різних хлібобулочних виробів
|
Європейська кухня: |
![]() |
Англійська кухня
|
![]() |
Ірландська кухня
|
![]() |
Австрійська кухня
|
![]() |
Німецька кухня
|
![]() |
Грецька кухня
|
![]() |
Швейцарська кухня
|
![]() |
Іспанська кухня
|
![]() |
Угорська кухня
|
![]() |
Румунська кухня
|
Висока французька кухня: |
![]() |
На кулінарних курсах слухачі навчатимуться готувати найвишуканіші та найпопулярніші страви французької кухні, навчатися їх оформляти та вражати майбутніх гостей ресторанів. Закуски:
|
![]() |
Супи:
|
![]() |
Овочі:
|
![]() |
Риба:
|
![]() |
Страви з м'яса
|
![]() |
Субпродукти та яйця:
|
![]() |
Десерти:
|
Італійська кухня: |
На кулінарних курсах слухачі навчатимуться готувати страви італійської кухні. Італійська кухня – одна з найпопулярніших кухонь у ресторанах. З часів римських цезарів збереглася традиція готувати м'ясо цілком, наприклад порося на рожні. Італійська кухня популярна різними видами рагу, середземноморською рибою, стравами з омарів, крабів, лангустів, креветок, каракатиць, молюсків. Особливо популярна в Італії спагетті, піца, равіолі. |
![]() |
Холодні та гарячі закуски:
|
![]() |
Салати:
|
![]() |
Полента:
Ньоккі:
|
![]() |
Перші страви:
|
![]() |
Страви з риби
|
![]() |
Страва з м'яса:
|
![]() |
Паста:
|
![]() |
Різотто
|
![]() |
Піца:
|
![]() |
Соуси:
|
![]() |
Десерти:
|
Паназійська кухня: |
![]() |
Китайська кухняНа кулінарних курсах слухачі навчатимуться готувати страви китайської кухні. Основу китайської кухні складає рис. У Китаї дуже популярні овочі, китайська локшина та риба. На кулінарних курсах слухачі готуватимуть відомі китайські страви, які часто замовляються у ресторанах Києва.
|
![]() |
В"єтнамська кухня кухняСалати
Супи
Другі страви
|
![]() |
Корейська кухня
|
![]() |
Тайська кухняНа кулінарних курсах слухачі познайомляться з екзотичною тайською кухнею. Основним компонентом тайської кухні є рис. Також, рисова локшина, іноді локшина із пшеничного борошна. Тайські страви багаті морепродуктами, рибою, м'ясом та овочами. На кулінарних курсах слухачі зможуть навчитися готувати найпопулярніші страви національної кухні Таїланду.
|
Кавказька кухня: |
![]() |
Грузинська кухняНа кулінарних курсах слухачі познайомляться зі стравами грузинської кухні. Багато грузинських страв, такі як курчата тютюну, харчо, хачапурі, широко відомі у світі і стали фактично інтернаціональними. В ідеології складання страв грузинська кухня спирається на контраст пряного та гострого. Широко використовуються овочі, як як самостійна страва, так і як доповнення до м'ясних страв.
|
![]() |
Азербайджанська кухняСалати та закуски:
Супи:
Другі страви:
Молочні вироби:
|
![]() |
Вірменська кухняСалати:
Супи:
Другі страви:
|
Японська кухня: |
![]() |
На кулінарних курсах слухачі познайомляться з японською кухнею. Японська кухня здобула світову популярність завдяки суші. Суші, сашимі, роли – ці страви давно сподобалися українським відвідувачам ресторанів. На кулінарних курсах слухачі навчаться готувати суші, місо, сашимі та роли. Про японську кухню
Основні типи суші та основні інгредієнти на кулінарних курсах
Базова технологія приготування суші на кулінарних курсах
Інгредієнти для приготування (рис, морепродукти, риба, овочі та коріння, водорості) Соуси (соєвий соус, васабі) Традиційні напої (саке, чай) Приготування:
Роли
Смажені роли
Сашимі (Сякен, Унагі, Тай, Магуро, Іка) Місо (Суп морський вершковий, Кук-Су, Суп рибалки, Пук-Тяй, Сяке суп) Суші (Унагі, Сяке, Ебі, Амо Ебі, Тай, Хоккігай, Іка Мае, Кай есе, Сяке Канапе, Кані, Мікс Спайсі, Сяке Кунсай, Муки Ебі, Ісобі)
|
Кава, методи приготування: |
Обладнання та необхідний інвентар Кава-машина
Кавомолка. Пристрій та характеристики. Помел
Перелік необхідного інвентарю та вимоги до нього.
Кава
Вода. Властивості та якості води для приготування еспресо
Молоко, вершки, цукор, спеції, сиропи та інші інгредієнти. Правила приготування еспресо (правила 5М)
|
Фуршетні страви: |
Холодні закуски
Гарячі закуски
Десерти
|
- м. Київ, вул. Патріарха М.Скрипника, 58, офіс 4