Курси кухаря 4 разряд
Описание

Кухар – це та людина, яка заробляє гроші приготуванням їжі.Як правило, кулінар не тільки слідує рецептам, змішуючи інгредієнти в потрібних пропорціях і дотримуючись технології приготування.
Він підходить до ремесла творчо: удосконалює страви на свій смак, підбирає ідеальне поєднання смаків та ароматів, до дрібниць продумує оформлення.
Щоб освоїти професію, не обов'язково витрачати кілька років на навчання у вузі. Кухарі набувають ключових навичок у «польових умовах», а не на лекціях. Як правило, навчання за фахом проводиться у коледжах чи спеціальних курсах.
Ринок громадського харчування постійно розвивається: з'являються нові ресторани, кафе, піцерії, їдальні, кондитерські – у кожному з таких закладів працює кілька кухарів.
Кухар – це одна з небагатьох професій, яка є актуальною у всі часи. Шукачів та роботодавців досить багато у всіх сферах кулінарії – у ресторанному бізнесі, їдальнях і навіть бістро. При цьому часто потрібні на роботу не просто кухарі, а представники цієї професії, які мають певний розряд.
Програма курсу:
І. Професійно-теоретична підготовка
1. Технологія приготування їжі з основами товарознавства
1.1 Технологія виготовлення напівфабрикатів з усіх видів риб, морепродуктів
1.2 Технологія виготовлення напівфабрикатів з м'яса, птиці, субпродуктів
1.3 Технологія приготування супів (борщі, капустняки, розсольники, солянки, суп-пюре з різних овочів, холодні супи)
1.4 Технологія приготування соусів
1.5 Технологія приготування страв із овочів та грибів
1.6 Технологія приготування страв з яєць та сиру
1.7 Технологія приготування страв із круп, бобових та макаронних виробів
1.8 Технологія приготування страв із риби, морепродуктів
1.9 Технологія приготування страв із м'яса, птиці, субпродуктів
1.10 Технологія приготування холодних страв та закусок
1.11 Технологія приготування солодких страв та напоїв
1.12 Технологія приготування тіста та виробів з нього
24 години
2. Устаткування підприємств харчування
2.1 Машини та механізми для приготування кремів
2.2 Сучасна електронна ваговимірювальна техніка
2.3 Машини для нарізки хліба та гастрономічних продуктів
2.4 Сучасне теплове обладнання
2.5 Сучасне холодильне обладнання
3. Гігієна та санітарія виробництва
3.1 Санітарні вимоги до кулінарної обробки харчових продуктів.
Гігієнічні вимоги до реалізації готової продукції
3.2 Гігієнічна оцінка якості харчових продуктів
4. Фізіологія харчування
4.1 Предмет та завдання курсу фізіологія харчування.
4.2 Харчові речовини та їх фізіологічне значення для організму людини
4.3 Фізіологічна характеристика основних продуктів
4.4 Основи раціонального харчування
4.5 Харчування різних вікових та професійних груп населення
4.6 Основи дієтичного та лікувально-профілактичного харчування
5. Облік, калькуляція, звітність
ІІ. Професійно-практична підготовка
Виробниче навчання (лабораторні заняття)
Дни недели занятий | по будням |
---|---|
Время занятий | на выбор |
Занятий в неделю | 3 |
Длительность занятия | |
Часы занятий | |
Группы | |
Возраст аудитории | Студенты, Взрослые |
Вид подготовки | Базовый курс |
Город | Приморский |
Преподаватель | специалист-практик |
Учебные материалы | |
Пробное занятие | |
Документ об окончании | Диплом |
Опции | Групповые занятия, Индивидуальное обучение |
Трудоустройство | Нет |
Условия трудоустройства |
Запись на курс
Обов'язкова умова: 3 розряд
- м. Одеса, вул. Пастера, 40 (вугол вул. Торгової)